KAD KAŽEM
RAKIJA,
MISLIM…

ŠLJIVOVICA

IZ HRASTOVOG BURETA

43.0% vol

Naša Šljivovica iz hrastovog bureta, nastaje preradom isključivo neoštećenih plodova u fazi pune tehnološke zrelosti.

Puna tehnološka zrelost, za nas, je momenat kada se u plodu nakupi maksimalna koncentracija šećera i sortne arome, a postigne skladan odnos šećera i arome sa ukupnim kiselinama ploda.

Samo plodovi ovog kvaliteta su preduslov za vrhunski kvalitet voćnih rakija – šljivovice.

Završna selekcija zdravih plodova se obavlja na transportnoj traci barbotera pre odvajanja mezokarpa od koštica.

Fermentacija degradiranih plodova se obavlja pod kontrolisanim uslovima uz primenu selekcionisanih sojeva kvasaca.

Odmah po okončanju fermentacije pristupa se destilaciji prevreloga kljuka. Destilacija se obavlja na kazanima sa prekidom u radu šarantskog tipa.

Redestilacija se obavlja primenom frakcione destilacije čime obezbeđujemo da najkvalitetniji deo destilata čini naše rakije.

U cilju postizanja harmonične, mekše i pitkije rakije sa izraženim bukeom naše rakije sazrevaju u hrastovim buradima. Sa dužinom sazrevanja i starenja rakije dobijaju finu i specifičnu aromu uz predivnu bronzano-zlatnu boju i tek tada postaju punovredne sa stanovišta kvaliteta i upotrebne vrednosti.